VORES HISTORIE

Figaro er opkaldt efter Tivolis grundlægger Georg Carstensens tidsskrift fra 1840 af samme navn - se den originale forside her til højre.

 

Da Carstensen manglede abonnenter til sit tidsskrift inviterede han til de såkaldte Figaro-fester i Kongens Have i København, hvor man skulle være abonnent for at deltage. Her engagerede han Hans Christian Lumbyes orkester, og dette blev starten på et samarbejde, der fortsatte, da Carstensen grundlagde Tivoli nogle år senere i 1843.

Navnet Figaro er altså en hyldest til to af nøglepersonerne i tilblivelsen af Tivoli, og fra restauranten er der udsigt til statuer af både Georg Carsten og Hans Christian Lumbye.

Figaro ligger i en af de nyere bygninger i den gamle have. Bygningen er nemlig fra omkring 1960, og den er tegnet af Simon Henningsen - søn af den noget mere kendte arkitekt Poul Henningsen, som især blev kendt for PH-lampen.

Simon Henningsen var dog også rigtig dygtig til at tegne lamper, hvilket han bl.a. beviste med Tivoli-Lampen, som er designet til at reflektere både lys og Tivolis fyrværkeri på en og samme tid.

Tiovli-Lampen er oprindeligt designet til en af Tivolis tidligere restauranter, nemlig Divan 2, men lampen har naturligvis også fået plads i Figaro.

Figaro skriver sig ind i Tivolis historie, når dørene åbnes for første gang i foråret 2021.

IMG_2299.PNG